Aktuelt

2 min

Evaluering av måloppnåelse i Miljøpakken 2023 er klar

Lurer du på hvordan det gikk med nullvekstmålet i 2023? Eller hvordan utviklingen har vært for støv, støy og luftforurensning i Miljøpakken? Nå er evalueringsrapporten for måloppnåelse i Miljøpakken klar.

3 min

Nå kan du parkere trygt i verdens beste sykkelstativ

I dag ble det lansert et nytt prøveprosjekt i Leüthenhaven sykkelhotell. 30 smarte sykkelstativ som låser seg selv er montert og klare til bruk. Og låsen, den har du sannsynligvis allerede klar til bruk i lommen din.

En jente sitter på bagaasjebrettet til pappa og smiler.
2 min

Tilskudd til sikker sykkelparkering for besøkende

Trondheim kommune kan gjennom Miljøpakken dekke 30% av investering til sikker sykkelparkering for besøkende, oppad begrenset til 500.000 kroner per bedrift.

OBS! Begrensede midler, førstemann til mølla!

2 min

Reisevaneundersøkelsen i skolen: Slår nasjonal målsetning!

Mer enn 81 prosent av barna i Trondheim sykler eller går til skolen. Det viser en reisevaneundersøkelse som ble gjennomført høsten 2023 blant foreldre i barneskolen i hele Miljøpakkens område.

2 min

Flere reiser grønt i Miljøpakkens område

Resultatene fra den nasjonale reisevaneundersøkelsen (RVU) 2023 viser en positiv utvikling ved at andelen miljøvennlige reiser øker på bekostning av andelen bilreiser fra 2022 til 2023. Til tross for dette, er Miljøpakken fortsatt langt unna å nå nullvekstmålet.

2 min

For bedrifter: Støtte til kjøp av el-lastesykkel

Nå kan bedrifter spare både penger og miljøet ved å oppgradere til elektrisk lastesykkel. Miljøpakken tilbyr tilskudd på inntil 150 000 kroner.

4 min

Archie (2) og Benjamin (32) kåret til Årets syklister 2023

Archie (2) sykler overalt i all slags vær. Ikke noe problem når man har lastesykkel.

Bilde av de tre sykkellederne med hver sin sykkeltrøye.
3 min

Her er det lettest å bli sprek på vei til og fra jobb

Vianova er Årets sykkelvennlige arbeidsplass.

4 min

Janne (38) er Årets fotgjenger!

Dette er dama som går foran med et godt eksempel. Bak på pulken sitter Simone (3). Miljøpakken har kåret Janne Therese Bakkelund-Bösel (38) til Årets fotgjenger 2023.