Personvern

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Miljøpakken samler inn og bruker personopplysninger.

Formål med behandlingen

Miljøpakken behandler anonymisert brukerstatistikk på nettsiden som et ledd i å optimalisere funksjonalitet, brukeropplevelsen og for å ivareta sikkerhet.

Hvordan vi samler inn informasjon

Informasjonen samles inn gjennom bruk av informasjonskapsler, loggføring av IP adresser, kontaktskjema, søkeskjema, e-post, telefon og åpne kilder.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Du kan selv bestemme om en nettside skal kunne lagre slike informasjonskapsler i din nettleser ved å endre innstillingene. Deaktivering kan gå utover brukeropplevelsen. Informasjonskapsler brukes blant annet til å forbedre brukeropplevelsen, men også for kartlegging av brukeratferd og samle inn brukerstatestikk.

Loggføring av IP-adresser

IP-adresser blir innhentet av enhver som besøker våre nettsider. Dette blir gjort for å ivareta sikkerhet, finne feilkilder eller for tilgangskontroll. IP-adresser knyttes kun til enkeltpersoner som gir oss personopplysninger. Informasjon kan brukes til å sammenlikne IP-adresse og aktivitet på nettsidene.

IP-adresser lagres over en periode som gjør det mulig å oppretteholde god funksjonalitet og sikkerhet. Blokkerte IP-adresser vil bli lagret så lenge det er nødvendig for å forhindre videre sikkerhetsbrudd.

Kontaktskjema

Når noen benytter kontaktskjema på våre nettsider vil informasjonen bli lagret i en database. Dette for å sikre at informasjonen kommer frem til korrekt mottaker og for å kunne yte nødvendig kundeservice. Informasjon som det ikke lenger er nødvendig å ta vare på vil bli slettet, enten automatisk eller manuelt.

Utlevering av persondata til tredjepart

Personopplysninger kan bli delt med våre samarbeidspartnere og underleverandører. Typiske underleverandører er utviklere, designbyråer, kommunikasjonsbyråer og it teknikere. Alle underleverandører har taushetsplikt og skal ha inngått en databehandleravtale som videre beskytter dine personopplysninger.

Sikkerhet

Informasjon transporteres kryptert mellom avsender og mottaker ved hjelp av SSL sertifikat. Driftsplatform sikres slik at kun ansatte eller it-teknikere har tilgang. Backup lagres kryptert og slettes når det ikke lenger er behov for den.

Sletting

Personopplysninger som ikke anses som nødvendig for videre oppfølging blir slettet.

Rettigheter

De som er registrert i en av Miljøpakken sine systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige opplysninger blir rettet, slettet eller supplert.

Kontaktinformasjon

Miljøpakkens sekretariat
c/o Trondheim kommune
Postboks 2399 Torgarden
7004 TRONDHEIM
hans@miljopakken.no

Kontaktopplysninger til behandlingsansvarlig

Hans Kringstad
Telefon: 90 54 89 98
E-post: hans@miljopakken.no

Følgende informasjonskapsler kan bli brukt på våre nettsider

Google Analytics

Benyttes for å analysere hvordan besøkende benytter nettsiden. Informasjonskapslene er anonymiserte og kan ikke knyttes direkte til en bestemt person.

Google Analytics benytter blant annet følgende informasjonskapsler: _ga, _gid, _gat, m.f. Du kan lese mer om disse og hvilken funksjon de har på Google Analytics sine nettsider https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Wordfence

Benyttes for å analysere trafikk på nettsiden, og avgjøre om denne er sikker eller ondsinnet.
Wordfence benytter blant annet følgende informasjonskapsler: wordfence_verifiedHuman, wfvt_[ID].

Typekit

Benyttes for å vise enkelte skrifttyper. Typekit samler inn brukerstatistikk og andre typer data spesifisert i deres personvernærklæring. Du kan lese mer på https://www.adobe.com/no/privacy/policies/typekit.html

YouTube

Benyttes for å vise videoer på nettsiden. YouTube benytter egne informasjonskapsler og samler inn brukerstatistikk. Du kan lese mer på https://policies.google.com/privacy

Vimeo

Benyttes for å vise videoer på nettsiden. Vimeo benytter egne informasjonskapsler og samler inn brukerstatistikk. Du kan lese mer på https://vimeo.com/privacy

Google Maps

Benyttes for å vise kart på blant annet forsiden. Google benytter egne informasjonskapsler. Du kan lese mer på https://policies.google.com/privacy