Prosjekter

Skrevet av: Hans Kringstad

Publisert: 11 november 2021

Lesetid: 2 min

Sikker sykkelparkering ved Spektrum

Her daler tolv enerom for sykkel ned fra oven ved Trondheim Spektrum. Heretter kan du parkere tohjulingen trygt også ved byens storstue.

Tidligere har Miljøpakken kjøpt ti lignende skap i Ørjaveita bak Byhaven og fem på Leütenhaven. Dermed er vi oppe i 27 trygge p-plasser, og ytterligere tolv kommer ved Prinsen kino før jul.

Gründerne i det Trondheim-baserte selskapet Bikely har utviklet skapene, som du styrer med en app. Du parkerer gratis i fire timer, deretter koster det ti kroner per time.

Du finner de nye sykkelskapene på det østre hjørnet av Spektrum, mot stadion og sentrum.

Skapene stopper selv den mest utspekulerte sykkeltyv. Ikke minst eierne av dyre elsykler setter pris på trygg parkering, og stadig flere oppdager skapene.

  • Ti skap i Ørjaveita åpnet i mai 2020. De er brukt 1405 ganger.
  • Fem skap på Leütenhaven åpnet i august 2020. De er brukt 1127 ganger.

Trofaste brukere
Totalt har nærmere 600 syklister benyttet skapene, det er med andre ord en god del faste brukere. 70 prosent har vært innom mer enn en gang.

Gjennomsnittlig brukstid er ca tre timer. Såpass kort parkering er i tråd med målet om å friste folk til å sykle til butikk, restaurant, kino – eller nå feks håndballkamp i Spektrum.

Flere p-plasser kommer
Miljøpakken har bygd ca 700 ordinære p-plasser for sykkel i Midtbyen siden 2014. Det er et mål å øke med 500 fram til 2025, slik at vi totalt er oppe i ca 2000 plasser i sentrum.

I løpet av 2022 blir også de siste av 600 nye p-plasser ved ulike utfartssteder etablert.

I desember kommer sykkelskap ved Prinsen kino og Miljøpakken åpner det store sykkelhotellet på Leütenhaven som nå er under bygging.

Ordfører Rita Ottervik åpnet de første sykkelskapene: