600 sykkelstativ på utfartssteder

Prosjekttype:
Sykkel
Byggestart:
2020
Status:
Pågår
Ferdigstilling:
2022


Miljøpakken setter ut stativ med plass til totalt 600 sykler ved ca 40 populære utfartssteder i Trondheim. I august 2021 var 480 p-plasser på uplassert ved 33 turmål.

På kartet over kan du se hva som er gjort og hva som gjenstår (på seinsommeren 2021). Arbeidet fortsetter og sluttføres i 2022.

De fleste stativene har plass til 12 sykler. Ellers varierer antallet plasser mellom seks, 18 og 24. Hovedhensikten er å motivere flere til å sykle til badeplasser og utgangspunktet for turer i skog og mark. I tillegg blir det enklere å låse fast sykkelen, og det ser bedre ut med stativ enn med sykler som henger i trær, gjerder og lyktestolper.

Trondheim er en bra sykkelby. Ti prosent av alle reiser er med sykkel. Det er mer enn i de andre store byene i Norge, men vi har fortsatt mye å gå på. Den siste store undersøkelsen av reisevaner (2019) forteller følgende:

45 prosent av alle fritidsreiser i byen var en biltur. Bare sju prosent av denne typen turer ble unnagjort på sykkelsetet. Sykkelstativene er tenkt som et lite dytt for å få flere til å sykle dit de skal ut på tur i stedet for å lete etter parkeringsplass for bilen.

Den minste typen stativ med seks plasser – eksempel fra Devlebukta. Foto: Helge Bakken

Relaterte artikler

Klæburuta for sykkel – Klæbuveien ved Lerkendal

Forsøkslia, øvre

Bedre sykkelanlegg og fortau i Vollabakken (Klæburuta for sykkel)