Prosjekter

Skrevet av: Camilla Bakke

Publisert: 17 september 2022

Lesetid: 2 min

Sarah og Hilde er Årets myke trafikanter

Sarah Føreland (45) er Årets fotgjenger 2022. Hilde Birgitte Hanssen Brenne (57) er Årets syklist.

Miljøpakken tildelte de to velfortjente premier og pokaler på Torget lørdag. Begge kom henholdsvis gående og syklende i pøsende regnvær – og i strålende humør.

– Å gå i regn går fint, jeg er vanntett, ler Sarah.

– Det er friskt å sykle når det regner, sier Hilde.

Sarah og Hilde vant i konkurranse med ca 40 kandidater foreslått av folk i byområdet. Vinnerne velger å reise grønt i hverdagen, og de gjør det på en måte som kan motivere andre til å droppe bil eller kjøre bare når det er helt nødvendig.

Sarah Føreland
Mor til to som bestemte seg for å legge om vanene brått. Hun solgte bilen og tok beina fatt, blant annet til og fra jobb mellom Lade og Midtbyen. Les Sarahs historie.

Hilde Birgitte Hanssen Brenne
Fembarnsmor og sykepleier som fant ut av det er minst like lettvint å sykle tur/retur Vikhammer-St .Olavs hospital som å kjøre bil. Les Hildes historie.

Miljøpakken har delt ut vandrepokalen (selvsagt) til Årets fotgjenger siden 2016 for å hedre en trafikantgruppe som får lite oppmerksomhet. Husk at mer enn hver fjerde reise i Trondheim er en fottur.

Hilde er den første som vinner prisen Årets syklist. Fram til pandemien var Trondheim den av storbyene i Norge med høyest andel sykkelturer (10 prosent). Nå må vi komme oss tilbake på toppen etter nedgang i syklinga. Hilde viser at sykling er smart og sunt.

Takk til alle fine og flotte nominasjoner! Nye sjanser neste år!