Prosjekter

Skrevet av: Daniel Flathagen

Publisert: 25 februar 2022

Lesetid: 2 min

Nå koster det bare 42 kr også på toget

Siden oktober har du kunnet ta toget mellom Melhus og Stjørdal med samme periodebillett som på bussen. Fra 1. mars blir det like sømløst for enkeltbilletter. Dette gir lavere priser og en mer fleksibel reisehverdag for mange.

Sone A (bytakst) ble i fjor utvidet til å gjelde også for Stjørdal og hele Melhus – og Trønderbanen gjennom Melhus, Trondheim, Malvik og Stjørdal skulle få samme pris som bussen. For mange reisende betyr dette et og betraktelig billigere kollektivtilbud.

Mens du har kunnet benytte AtBs periodebillett på toget siden tidlig i oktober, har enkeltbilletten latt vente på seg, men nå er det klart: Fra 1. mars gjelder enkeltbillett for Sone A også på toget. Enten du kjøper billetten din hos AtB, SJ eller Entur, og enten du starter eller slutter turen din med tog, buss eller trikk, kan du nå reise innad i hele Miljøpakke-land for 42 kroner på en og samme billett.

Obs: Kjøper du billetten hos SJ eller Entur må du som tidligere oppgi strekning for togreisen, men frykt ikke, billetten er likevel gyldig for overgang til buss og trikk innenfor Sone A.

Derfor har det blitt billigere

Miljøpakken gir 50 millioner kroner per år i ti år for å redusere prisene på kollektivtrafikken i byvekstavtaleområdet Trondheim, Malvik, Melhus og Stjørdal. De samlede kuttene på en halv milliard kroner for kollektivbrukene skal fordeles over ti år. Dette er beløpet Miljøpakken fikk fra bompengeforliket på Stortinget. Formålet er å få flere til å reise kollektivt i stedet for å kjøre bil. Flere buss- og togpassasjerer sparer miljøet og kutter bilkøer.

Hommelvik stasjon langs Trønderbanen. Herfra kan du nå ta toget til Stjørdal i nord eller Hovin i sør for 42 kroner.