Student i sykkelbyen Trondheim

Gratis sykkelservice og gratis hotell for sykkelen din er noe av det Trondheim byr på – i tillegg til gode traseer for deg på to hjul.

Fra Verftsbrua ved Solsiden, populært kalt Blomsterbrua.

Sykling er billig, enkelt og sunt. Miljøpakken hjelper deg gjerne i gang om du ikke har startet.

SYKKELSERVICE

Følg oss på Facebook for å få info om våre gratis sykkelservicer. Trondheim folkebibliotek arrangerer også dette fra tid til annen.

SYKKELPARKERING

Leüthenhaven sykkelhotell
Her kan du parkere sykkelen trygt og tørt midt i byen uten at det koster ei krone. Last ned appen Smart Mobilitet og registrer et bankkort som identifisering. Glimrende hvis du har et ærend i Midtbyen, eller skal ut på by’n.

Miljøpakkens sykkelskap
Tyverisikre enerom for sykkelen din. De første fire timene er gratis, deretter ti kroner per time. Altså gratis om du feks skal på kino eller på en annen bytur som ikke har mer enn fire timer – og billig etter det. Last ned appen Bikely.

Miljøpakkens sykkelskap

Her finner du Miljøpakkens sykkelskap
I Ørjaveita bak kjøpesentret Byhaven (10 stk)
I Erling Skakkes gate ved Leüthenhaven parkeringshus, bortenfor sykkelhotellet (5)
Ved Prinsen kinosenter (12)
Ved Trondheim Spektrum (12)
Ved Pirbadet (8)
Ved Husebybadet (4)

SYKKELBYEN TRONDHEIM

Trondheim er en god studentby og en god sykkelby. Sentrum er kompakt, og du kommer langt på et kvarter:

Før pandemi og hjemmekontor var 10 prosent av alle reiser i byen en sykkeltur. Syklinga øker igjen nå.

Miljøpakken bygger og oppgraderer infrastruktur som sykkelveier, fortau og snarveier for å få flere til å reise grønt, samtidig som vi innser at noen må kjøre:

Som syklist i Trondheim vil du finne et nett av sykkelfelt og sykkelveier som stadig blir utvidet. I tillegg til den tyverisikre sykkelparkeringa, har vi bygd 700 utendørs parkeringsplasser for sykkel i Midtbyen siden 2014, og 600 p-plasser ved utfartssteder.

100 SNARVEIER
Miljøpakkens snarveier venter også på deg som student, enten du sykler eller går. Nå har vi bygd eller utbedret 100 stykker. Trondheim er både snarveiby og sykkelby. Blomsterstien mellom Moholt og områdene nær Gløshaugen var den første.

Blomsterstien er en av mange snarveier godt egnet for både gående og syklister. Mange studenter ruller ned her.

SYKLE HELE ÅRET
Miljøpakken sørger for at du kan sykle trygt også om vinteren. 70 km sykkeltraseer er fri for snø og is, og nesten like mye har høy standard med hyppig brøyting. Du trenger bare gode klær, lys og piggdekk. Vi har tatt en del av piggdekkregninga for mange de siste årene, så følg med i høst.

Selv midt på vinteren er ca. 5 prosent av reisene i Trondheim en sykkeltur – det betyr ca. 20 000 sykkelturer daglig. Sett på piggdekk i stedet for å sette vekk sykkelen når vinteren kommer!