Prosjekter

Skrevet av: Kristin Gjærevoll

Publisert: 14 august 2012

Lesetid: 2 min

Trampe snart på plass

Om noen uker er den nye sykkelheisen i drift i Brubakken.

Den nye sykkelheisen skulle egentlig vært klar i vår, men den franske leverandøren har flere ganger meldt om forsinkelser. Dette skyldes blant annet de strenge kravene som legges til grunn for godkjenning og kvalitetssjekk i den nye løsningen.

Selv om det aldri ble registrert skader knyttet til bruken av den gamle sykkelheisen, er det enda strengere krav som ligger til grunn nå. Nå er det imidlertid bare dager igjen til en av Trondheims største turistattraksjoner er på plass igjen, og at gamle og nye sykkelheisbrukere på nytt kan skyves opp Brubakken.

– Vi bruker et par uker på å få installert hele heisen, og deretter skal fortauet asfalteres. Målet er at sykkelheisen skal være i drift i starten av september, sier byggeleder Odd Nygård i Statens vegvesen.

I tillegg til selve heisen omfatter prosjektet drenering, nye varmekabler i fortauet og nytt rekkverk for fotgjengere. Det vil også bli satt ned stoler i sideområdene slik at det er mulig å ta en pust i bakken på tur oppover for fotgjengerne.