Prosjekter

Skrevet av: Hans Kringstad

Publisert: 15 august 2013

Lesetid: 2 min

«Takk for at du sykler!»

Stoltenbergs sykkel-hilsen blir permanent

”Takk for at du sykler!” Miljøpakken setter pris på byens syklister. Fra nå av ruller de over en personlig takk flere steder i byen.

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet de rødbrune sykkelfeltene i fjor høst ved å spraye en takk på asfalten øverst i Kjøpmannsgata.

Onsdag fulgte Bjørn Brøttemsmo og Per Magne Larsen (bildet) fra firmaet Cleanosol opp der Stoltenberg og Arnstad avsluttet. Merkingen er nå på plass i slitesterkt materiale sammen med logoen til Miljøpakken.

Du finner slike hilsener i Elvegata, Bispegata, Kjøpmannsgata, på Verftsbrua og ved Solsiden. Flere takk kan komme neste år. Miljøpakken bygger nå rødbrune sykkelfelt både i Erling Skakkes gate og Klæbuveien.

Folk i Trondheim tilbakelegger ca 40 000 turer på sykkel hver dag, ifølge den siste, store reisevaneundersøkelsen. Et utkast til sykkelstrategi for Trondheim har som mål om å doble antallet til 80 000 innen 2025. Det kan vise seg å bli nødvendig dersom vi skal klare å ta all vekst i trafikken på miljøvennlig transport. Dette er kravet fra Klimaforliket på Stortinget, og en betingelse for at Trondheim fortsatt skal få betydelige belønningsmidler fra staten.

Byen vokser, men biltrafikken skal ikke øke. Takk for at du sykler!