Prosjekter
De nye sykkelskapene står lett synlig ved P-huset i Erling Skakkes gate.

Skrevet av: Hans Kringstad

Publisert: 07 august 2020

Lesetid: 2 min

Sykkel: Gratis luksus åpner

Mandag åpner trygg og luksuriøs sykkelparkering ved Leuthenhaven – de grønne boksene på bildet.

I samarbeid med selskapet SafeBikely plasserer Miljøpakken nå fem nye, låsbare sykkelskap midt i byen. Her står elsykler og andre kostbare tohjulinger helt trygt.

Ordfører Rita Ottervik åpnet de ti første sykkelskapene i Trondheim 12. mai – i Ørjaveita rett bak Byhaven. Bruken har økt raskt, derfor utvider Miljøpakken tilbudet.

– Jeg tror Leuthenhaven blir enda mer populært enn Ørjaveita. Her kan du parkere gratis i fire timer mens du er på kino, teater eller har andre ærend i Midtbyen, sier Richard Sanders, fagansvarlig for sykkel i Miljøpakken.

Rita Ottervik åpnet de ti første sykkelskapene 12. mai. Mandag kommer fem nye.

De fire første timene koster ingenting, deretter må du ut med 10 kroner timen. En app betjener det som i praksis er enerom for sykkelen din.

– Bruken øker. I juli var skapene i Trondheim de klart mest populære i hele Norge med 129 parkeringer. Vi trodde kanskje bruken ville falle i ferien, men den gikk opp, sier Ellen Loxley, markedssjef i det trondheimsbaserte selskapet som har utviklet og produserer sykkelgarasjene.

SafeBikely har hittil solgt 291 skap til åtte norske byer. Flere kommer med i løpet av høsten. 2000 brukere har lastet ned appen på landsbasis.

Miljøpakken vurderer å kjøpe flere smarte sykkelskap, alt avhengig av bruken. En av fordelene er at skapene lett kan flyttes på ved behov.

Ved Leuthenhaven åpner for øvrig Miljøpakken et sykkelhotell med 160 plasser i høst. Det kommer i en ubenyttet nedgang rett bak Trøndelag Teater.

Sykkelskapene står lett synlig på gateplan ved nedkjøringa til Leutenhaven P-hus i Erling Skakkes gate. Fra mandag blir det mulig å åpne dem med appen til Safebikely.

Illustrasjon som viser det kommende sykkelhotellet. En ubrukt nedkjørsel rett bak Trøndelag teater blir ombygd for sykkelparkering.
Sånn gjør du det…