Prosjekter

Skrevet av: Camilla Bakke

Publisert: 07 mai 2021

Lesetid: 2 min

Plutselig: Søndre gate ble rødbrun

Nå er 330 meter sykkelfelt i Søndre gate markert med rødbrun farge – og det er ikke asfalt.

Miljøpakken prøver ut plexidekk, et belegg som er et miljøvennlig og rimelig alternativ til den røde asfalten vi har brukt siden 2012. Leverandøren smurte på belegget fredag morgen. Fargen er ikke så skarpt rød som før. Dette er et forsøk på å se om rødbrunt virker mer estetisk hensynsfullt enn rødt i bygningsmiljøet i Midtbyen.

Bredere felt
Sykkelfeltet er 2,2 meter bredt, atskillig bredere enn feltene i blant annet Kjøpmannsgata. Det ligger på østsida av gata. Her kan syklistene sykle i eget felt mot biltrafikken mellom Kongens gate og Olav Tryggvasons. Søndre er envegskjørt sørover (selvsagt) for bil. Sørover sykler du sammen med biltrafikken. Sykkelfeltet ligger delvis utenfor langsgående bilparkering. Miljøpakken ønsker å se hvordan folk opplever en slik løsning.

VÆRSÅGOD: Bredt, rødbrunt sykkelfelt oppsto i Søndre gate fredag morgen. Hilsen Miljøpakken. Foto: Richard Sanders.

Mer sykkelparkering
Søndre gate har fått et fint løft i tillegg til sykkelfeltet, blant annet:

  • Til sammen ca 30 nye parkeringsplasser for sykkel ved Egon og nær Olav Tryggvasons gate.
  • Fire nye parkeringsplasser for bevegelseshemmede.
  • Drosje flyttet til østsida av gata etter ønske fra næringa.
  • Totalt 50 meter parkering for MC.

Syklistene kan rulle på røde løpere en rekke steder i Trondheim, mest i Midtbyen. Det har gått snart ni år siden vi markerte åpninga av de første sykkelfeltene i Kjøpmannsgata, og det skjedde på denne måten:

STOR STAS: Daværende statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet sykkelfelt og avduket det som har blitt Miljøpakkens varemerke; en takk til alle som reiser grønt. Foto: Knut Opeide.