Gå til innhold
Prosjekter

Skrevet av: Hans Kringstad

Publisert: 18 september 2018

Lesetid: 2 min

Skatteetaten er Sykkelvennlig arbeidsplass 2018

Skatteetaten (Skatt-Midt Norge) ble tirsdag kåret til Årets Sykkelvennlige arbeidsplass i Trondheim.

En jury med medlemmer fra Miljøpakken, Næringsforeningen og Syklistenes Landsforening valgte Skatteetaten blant flere gode kandidater. Virksomheten er et forbilde i arbeidet med å legge til rette for jobbsykling.

Simon Karlsen tok imot trofeet på en sykkelfrokost i regi av Miljøpakkens reiserådgivere, på bildet representert ved Sylvelin Foldøy.

– Det viktigste tiltaket hos oss er trygg og tørr, innendørs parkering for ca 50 sykler. I tillegg har vi gode garderober med tørkeskap, sier Simon Karlsen.

Skatt Midt-Norge i Trondheim arrangerer også konkurranser med fine permier for alle som går eller sykler til og fra jobb. Noen av skattesyklistene har opptil to mil arbeidsveg. De ansatte får tilbud om sykkelservice på vårparten, og det er mulig å vaske og reparere sykler selv.

Sykkel er vinn-vinn
Konkurransen Sykkelvennlig arbeidsplass er lagt opp slik at de beste inspirerer andre virksomheter. Både bedrifter og offentlige virksomheter er flinke til å lære av andre, siden flere oppdager at jobbsykling er et kinderegg:

  • Mindre sykefravær
  • Mindre behov for dyre p-plasser til bil
  • Økt effektivitet og/eller lønnsomhet

Fysisk aktive lever lenger og bedre. En bilist som blir jobbsyklist sparer anslagsvis samfunnet for 3 millioner kroner. Registrer virksomheten din på Sykkelvennlig arbeidsplass.

Dette er vinnerne
Det viktigste er å delta – og dermed bli bedre. De aller beste har fått utmerkelse i tillegg:
Siemens
Svanholm
Trønderenergi
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag
Multiconsult
Og nå altså Skatteetaten