Prosjekter
Ordfører Rita Ottervik og FAU-leder Anja Ehmke er fornøyd med at det snart blir ny veg på Byåsen. Foto: Carl-Erik Erikssson.

Skrevet av: Lars Erik Sira

Publisert: 30 mars 2011

Lesetid: 2 min

Byggestart for Byåsens mest etterlengtede snarveg

I september står Øvre Forsøkslia klar. En ”missing ”link” i vegsystemet på Byåsen vil være på plass. Resultat: Mer enn […]

I september står Øvre Forsøkslia klar. En ”missing ”link” i vegsystemet på Byåsen vil være på plass.

Resultat:

  • Mer enn 800 barn på Hallset og Selsbakk skoler får en tryggere skoleveg.
  • 1500 til 2000 beboere får inntil tre kilometer kortere kjøreveg. Dermed reduseres også utslippene av klimagasser.
Miljøpakken for transport finansierer den 550 meter lange forbindelsen som knytter Rydningen-området direkte til Byåsvegen. Øvre Forsøkslia får både fortau og sykkelveg.

Prosjektet er kostnadsberegnet til 25 millioner kroner. Dette er det første store kommunale anlegget i Miljøpakken.

Beboere i området har slåss for en direkteveg i stedet for en lang omveg helt siden 1980-tallet. Fram til nå har det manglet penger. Men onsdag startet entreprenøren Ottar Augdal gravemaskina – etter at ordføreren hadde testet utstyret.

– Endelig! utbrøt Thorvald Ianssen, som har engasjert seg i vegplanene siden før reguleringsplanen kom i 1987.

Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) både ved Hallset og Selsbakk skoler har også arbeidet i en årrekke for å få ledet mye av gjennomgangstrafikken vekk fra skolene.

– Trafikksikkerhet har stått på saklista i hvert eneste møte siden jeg ble med, sier FAU-leder Anja Ehmke ved Hallset skole. Forholdene for skoleelevene blir mye bedre når den nye vegen kan åpnes, sier Ehmke.

Arbeidet med grunnerverv gjør at vegen i første omgang må bygges med en kort strekning uten egen sykkelveg. Også denne strekningen får imidlertid fortau.