Prosjekter

Skrevet av: Hans Kringstad

Publisert: 02 juli 2019

Lesetid: 2 min

Pilotprosjekt: Saupstad hjemmetjeneste først ute

Saupstad hjemmetjeneste viser vei. Dette er første virksomhet i Trondheim som skriver kontrakt med Miljøpakken og AtB om grønnere jobbreiser.

De skal sykle mer: Simen H. Lund, Mahsun Yücel, Maria Stordahl, Petra C. Storås, Arianne Marie L. Jæger, Narikarn Thaenphakwaen, Kamala Sanyashi og Vemund Sørhaug (Foto: Alexander Kirkhus).

Mot å stramme litt inn på bilparkeringa får de ansatte i hjemmetjenesten en rekke goder. Miljøpakkens mobilitetsrådgvere og AtB ønsker flere samarbeidspartnere. Hvem blir første private bedrift som slår til?

Opplegget er inspirert av ordningen Hjem-Jobb-.Hjem i Rogaland. Kort om den ettårige forsøksordningen i Trondheim.
Arbeidsplassene som deltar får blant annet:

  • låne elsykler
  • kollektivbillett til 590 kr per mnd (vanlig pris 785)
  • gratis sykkelservice
  • spesialavtale for bysykkel
  • helseinfo med fokus på jobbreisen

Bedriftene/virksomhetene må altså stramme litt inn på bilparkeringa og i tillegg bli med på en kartlegging av ansattes reisevaner til og fra jobb. Målet er å friste flere til å reise kollektivt, sykle eller gå mer. Det kutter køer og utslipp. Sykling og gåing bedrer helsa og reduserer sykefraværet.

Ved Saupstad hjemmetjeneste bor mange slik til at de nå begynner å sykle i stedet for å kjøre bil. De som vil reise kollektivt sparer over 2000 kroner på ett år sammenlignet med standard pris. Også avtalen om bruk av bysykler er gunstig.

Les mer: Pilotprosjektet

Kontakt for mer info: mobilitetsradgiver@trondheim.kommune.no