Prosjekter
Skuespiller og kåsør Marianne Meløy

Skrevet av: Hans Kringstad

Publisert: 14 september 2011

Lesetid: 2 min

Mobilitetsuka: Terapi mot bussallergi

Skuespiller kurerer deg mot buss-skrekk.

Sammen med over 2000 andre byer deltar Trondheim i Den europeiske mobilitetsuka. Formålet er å få enda flere til å reise smart for lommeboka og helsa, og på en måte som er bra for miljøet. Buss og trikk har blitt veldig billig.

I Trondheim tilbyr Mobilitetsuka verbal medisin mot bussallergi. Skuespiller og kåsør Marianne Meløy gir behandling på parkert buss på en torgdag lørdag. Det skjer under mottoet ”Bli frisk – spar penger”.

Tanken er å kurere folk med fordommer mot å ta bussen. Lørdag er buss og trikk gratis i to timer.

Samtidig blir det demonstrasjon av el-sykler og el-biler, mannekengoppvisning med sykkelhjelmer, trehjulssykling for barna og annen moro.

Under Mobilitetsuka gjør vi stas på syklister og busspassasjerer. Tirsdag får en del bussreisende en kulturell overraskelse og opplevelse. Innholdet er hemmelig. Det blir gevinster også.

Onsdag åpner ordfører Rita Ottervik en ny gang- og sykkelveg som Miljøpakken har vært med på å finansiere ved Ferista barnehage. Barnehagen deltar.

Torsdag er det syklistene som blir glade. Heldige sprekinger får gavekort på Blomsterbrua og Tempe. Miljøpakken har bygd deler av den nye ”syklistenes E6” nettopp ved Tempe – på Heimdalsruta. Noen får bompenger også.

Program for Mobilitetsuka. I tillegg pågår også kampanjen Aktiv Skoleveg hele uka.

Totalt bygger Miljøpakken sykkelanlegg for 800 millioner kroner. Mesteparten av disse pengene kommer fra bompunktene.