Prosjekter
Diana Van Der Meer

Skrevet av: Daniel Flathagen

Publisert: 12 desember 2022

Lesetid: 3 min

– Flere har solgt sin andre bil og kjøpt el-sykkel

Hvordan kan man redusere ansattes reisekostnader, bedre helsen deres, og samtidig bidra til et bedre miljø? Svaret er enkelt: Bli en HjemJobbHjem-bedrift!

Eiendoms- og entreprenørkonsernet Trym fattet tidlig interesse for HjemJobbHjem-ordningen. I august 2021 var avtalen i boks.

Diana Van Der Meer jobber som prosjektutvikler for Trym, og var en av initiativtakerne for å gjøre Trym til en HjemJobbHjem-bedrift.

– Jeg bruker cirka 10 minutter til jobb med min elsykkel, og slipper lange køer, dyre bompasseringer og ikke minst høye drivstoffpriser.

Diana har alltid benyttet seg av sykkel, og ser med glede at flere av hennes kolleger nå tyr til to elektriske hjul fremfor bilen.

– Jeg er fra Nederland, og naturlig nok en ivrig syklist. Sykkel har nærmest vært eneste transportmiddel hele livet mitt, og det sykkeltilbudet vi har i Trondheim nå er suverent, forteller Diana.

hva er hjemjobbhjem?

  • Samarbeid mellom Miljøpakken og AtB som hjelper bedrifter som ønsker å endre ansattes reisevaner fra bil til kollektiv, sykling og gange
  • Skal redusere personbiltrafikken gjennom å tilrettelegge for at flere velger å gå, sykle eller reise kollektivt til og fra jobb
  • Ansatte i HjemJobbHjem-bedrifter får ulike goder som billigere busskort og gratis sykkelservice mot at arbeidsgiver gjør noe med ansattparkeringen

En modningsprosess med resultater

– Vi flyttet nylig inn i nye lokaler i Dybdahlsgården på Lerkendal, og i sammenheng med flyttingen tok vi bort muligheten til gratis parkering for de ansatte. Mange var skeptisk til hvordan hverdagen skulle gå opp uten bil, men nå vet jeg av flere kolleger som har solgt sin andre bil til fordel for elsykkel, sier Diana.

Gjennom tilbudene man får som HjemJobbHjem-bedrift får man nemlig rabatterte priser på kjøp av elsykkel blant flere av byens elsykkel-forhandlere. Ordningen som HjemJobbHjem-bedrift varer dessverre ikke evig, så for mange vil det lønne seg å kjøpe elsykkel mens bedriften har avtalen tilgjengelig.

Tryms nye kontorlokaler på Lerkendal

– Folk er mer tilpasningsdyktige enn man tenker

Tanken på å ikke kunne bruke bil til og fra jobb er nok utenkelig for mange. Problemer som hvordan skal man levere og hente i barnehagen, sykling på vinterstid og fulle busser i rushen gjør mange motvillig til endring.

Diana tror likevel at folk flest er mer tilpasningsdyktige enn de kanskje selv tror, selv om overgangen ble litt brå for enkelte.

– Men takket være de gode ordningene i HjemJobbHjem ble det en mye mykere landing enn mange fryktet, sier hun med et smil.

Les også intervju med Dianas kollega Egil om gleden med å sykle til jobb.

fordeler med hjemjobbhjem

  • Rabattert periodebillett hos AtB
  • Gode avtaler for leasing og kjøp av elsykkel
  • Gratis sykkelservice
  • Rabatterte piggdekk
  • Lån av elsykkel
  • Rimelig abonnement på Trondheim Bysykkel
  • Aktivitetsplan med premier

Les mer om HjemJobbHjem