Prosjekter

Skrevet av: Hans Kringstad

Publisert: 21 oktober 2019

Lesetid: 2 min

Beintøft å gå til skolen

Klasse 4B ved Steindal skole (bildet) ble Norges beste på fjerde trinn i konkurransen Beintøft.

Organisasjonen Miljøagentene arrangerer konkurransen. Det gjelder å få flest mulig til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen på barnetrinnet, og dermed kutte utslipp. Jo lavere bilandel, dess bedre plassering.

Barna reiser grønnere
Miljøpakkens mobilitetsrådgivere kartla elevens reisevaner i en stor undersøkelse via den nettbaserte Meldeboka i 2018. Les mer om undersøkelsen. Forenklet viste det seg at.
– 61 % går
– 20 % sykler
– 4 % reiser kollektivt
– 15 % blir kjørt

Andelen som sykler har økt kraftig og andelen som blir kjørt har gått mye ned siden 2013. Da bestemte bystyret at elever får sykle også under 5. trinn.

Kamp om premier
Beintøff-konkurransen er beinhard. Stavanger slo Trondheim med knapp margin som beste by, men ingen slår Trondheim i oppslutning. 33 skoler deltok i høst – flere enn i Oslo og Stavanger til sammen.

Klasser både ved Lade (tre klasser), Steindal (to klasser) Romolslia og Utleira var med i trekningen om en hovedpremie på 30 000 kroner. Ingen av trondheimsskolene vant den trekninga, men både Steindal og Singsaker er premiert; Steindal altså som beste på fjerde trinn, mens Singsaker vant et ukesoppdrag om trafikksikkerhet.

Nyborg, Singsaker, Steindal, Romolslia, Utleira og Lade ble trinnvinnere i Trondheim.