Mobilitetsrådgiving for arbeidsplass

Tips og råd som gir sprekere ansatte, med lavere sykefravær, høyere produktivitet og bedre arbeidsmiljø.

Dette kan dere gjøre selv

Ønsker du å arrangere sykkelservice på jobben, skolen, eller idrettslaget? Mobilitetsrådgiverne har verktøysett med alt som trengs for å gi sykkelen en god overhaling. Her kan dere låne verktøysettet gratis.

Lyst til å sykle om vinteren, men usikker på om du tør? Har du piggdekk, får du som regel bedre feste enn når du går på glatta, selv om du bruker brodder. Miljøpakken bidrar med ekstra penger for å gjøre forholdene bedre for alle som går og sykler:

Isfrie sykkelveger

Miljøpakken kan hjelpe bedriften din til å få flere til å gå, sykle eller ta buss:

Våre tjenester er forbeholdt store virksomheter som har stort potensial for endring. To viktige tiltak:

HjemJobbHjem
Sykkelvennlig arbeidsplass

• Reisevaneundersøkelse (RVU): Vi undersøker reisevanene til de ansatte, og avdekker hva som skal til for å få flere til å reise grønt til og fra jobb.

• Test elsykkel i to uker: Miljøpakken har et sett med 7 elsykler som virksomheter får låne gratis over en to-ukers periode. Virksomheten må rekruttere 7 ansatte som vil sykle til og fra jobb. Ordningen er forbeholdt ansatte som i dag reiser med bil. I tillegg må det settes av tre parkeringsplasser for syklene og leskuret de står i. Før utlånet gjennomfører vi reisevaneundersøkelse.

Elsykkel inngår i et program for endring av reisevaner.
Kontakt mobilitetsradgiver.mobilitetsamferdsel@trondheim.kommune.no

• Sykkelvennlig arbeidsplass: Trygg sykkelparkering og garderober er det viktigste for å få flere til å sykle. Slik blir du sykkelvennlig.