Reiserådgivning for arbeidsplass

Tips og råd som gir sprekere ansatte, med lavere sykefravær, høyere produktivitet og bedre arbeidsmiljø.

Dette kan dere gjøre selv

Ønsker du å arrangere sykkelservice på jobben, skolen, eller idrettslaget? Reiserådgiverne har verktøysett med alt som trengs for å gi sykkelen en god overhaling. Her kan dere låne verktøysettet gratis.

Miljøpakken kan hjelpe din bedrift til å få flere til å gå, sykle eller ta buss:

• Reisevaneundersøkelse (RVU): Vi undersøker reisevanene til de ansatte, og avdekker hva som skal til for å få flere til å reise grønt til og fra jobb.

• Teste elsykkel i to uker: Miljøpakken har et sett med 7 elsykler som virksomheter får låne gratis over en to-ukers periode. Alt dere må gjøre, er å kontakte reiserådgiverne, og å sette av tre parkeringsplasser for syklene og leskuret de står i. Før utlånet gjennomføres reiserådgivernes reisevaneundersøkelse. Ordningen er forbeholdt ansatte som i dag reiser med bil.

• Gratis buss i to uker: Kjenner du busstilbudet mellom hjemmet ditt og jobben din? Reiserådgiverne tilbyr 12 gratis busskort til virksomheter over en to-ukers periode. 2 av kortene brukes som bedriftskort og kan lånes av alle i virksomheten, mens 10 kort tildeles 10 ansatte som ønsker å prøve bussen gratis i to uker. Ordningen er forbeholdt ansatte som i dag reiser med bil.

• Sykkelvennlig arbeidsplass:  Trygg sykkelparkering og garderober er det viktigste for å få flere til å sykle. Les mer om tiltaket på Sykkelbyen Trondheim.

• Elsykkel: For mange arbeidstakere går veien til miljøvennlig transport med elsykkel. Gjennom Miljøpakkens prøvekjøringsløsning er det mulig for alle å prøve elsykkel gratis i en uke.