Prosjekter

Skrevet av: Hans Kringstad

Publisert: 26 april 2021

Lesetid: 3 min

Vårpuss: Vi fikset syklene lørdag

Miljøpakkens gode hjelpere brukte lørdagen til å fikse sykler helt gratis.

I Melhus sentrum og fem steder i Trondheim fikk folk justert gir og bremser, smurt tørre kjeder og fylt opp dekkene før sommersesongen.

Bedre å sykle
Vårpussen er Miljøpakkens vakreste dugnad – en årviss gest til syklistene våre. Mange kvier seg for å ta vedlikeholdet selv etter en lang og tung vinter. Nå blir jobben gjort av kyndige folk vi leier inn. Samtidig lærer fagfolkene bort enkle triks, og de gir beskjed hvis tohjulingen din trenger en tur på verksted. Lite skal til for en bedre sykkelopplevelse.

Gratis sykkelservice er såpass populært at køen kan bli lang. Men den som venter på noe godt….Foto: Kristin Giske Lauritsen.

Mange griper muligheten. Bildene er fra Bakklandstorget, der ildsjeler fra Syklistenes Landsforening stilte opp med verktøy. Øverst ser du Per Bjarne Løvsletten, Evelyne Gildemyn og Nils Andreas Thommesen. Her var det tidvis lang kø men lett stemning.

Miljøpakkens mål er å få flere til å sykle litt oftere. Trondheim er allerede en god sykkelby. Ti prosent av alle reiser er en sykkeltur. Det er mer enn i de andre store byene i Norge, og vi skal mye høyere, har politikerne bestemt.

Melhus, Malvik og Stjørdal
Nå starter også arbeidet med å bygge bedre sykkelanlegg i Melhus, Malvik og Stjørdal, som kom med i Miljøpakken i 2019. Folk i Melhus fikk gratis vårpuss for første gang lørdag. Vi klarte ikke å finne gode mekkere som hadde tid til å stille opp i Hommelvik og Stjørdal, slik det var planlagt, men skal komme sterkere tilbake også der. Tilgangen på mekanikere er største begrensing.

I år var det vårpuss på følgende steder: Melhus (mellom Rema og Melhustorget), Bakklandstorget, Ilaparken, Solsiden, Byåsen butikksenter og på Ranheim.

Og dermed var enda en sykkel klar for vår og sommer. Foto: Kristin Giske Lauritsen.
Varierende vær, men det var fullt trykk hele tida også på Melhus. Gauldal Sykleklubb fikset ca 60 sykler på oppdrag fra Miljøpakken.