Prosjekter

Skrevet av: Hans Kringstad

Publisert: 10 september 2012

Lesetid: 2 min

Stoltenberg på rød løper

Statsministeren åpnet sykkelfelt.

– Trondheim er et forbilde for andre byer, sa statsminister Jens Stoltenberg da han og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet syklistenes røde løper i Kjøpmannsgata mandag.

Iført Miljøpakke-vester spraymalte Stoltenberg og Arnstad Miljøpakkens symbol og teksten ”Takk for at du sykler” rett på asfalten. Denne hilsenen vil syklistene snart møte flere steder i sentrum. Mer enn to kilometer med røde sykkelfelt tvers gjennom bykjernen står nå klare til bruk.

Trondheim er først ute med gjennomgående, fargede sykkelfelt blant norske byer. Og dette var også en første gang for Jens Stoltenberg:

– Jeg har åpnet alt mulig, veier og oljerigger – men aldri før et sykkelanlegg. Dette er bra. Fargen vil føre til at sykkelfeltene blir respektert, sa statsministeren ved markeringen øverst i Kjøpmannsgata. Stoltenberg er selv ivrig syklist.

Før malejobben sa samferdselsminister Marit Arnstad at hun er imponert over hva Trondheim har fått til i arbeidet med å gjøre transporten mer miljøvennlig. Kollektivbruken i byen har økt med 38 prosent på fire år. Veksten er enda større i pendlerregionen.

– Jeg tror ingen er bedre enn Trondheim. Dette er et resultat av at mange gode krefter har gått sammen, sa Arnstad.

Alle politiske partier i Trondheim slutter opp om Miljøpakken, med unntak av FrP og Pensjonistpartiet. Målet er å få flere til å reise kollektivt, sykle og gå, samtidig som det blir lettere å komme fram for dem som må kjøre bil.
Før ”taggingen” i Kjøpmannsgata besøkte Stoltenberg og Arnstad anleggsområdet for ny E6 Sør på Tiller, og de kikket på sykkeltelleren ved Tempe. Miljøpakken skal investere 1,3 milliarder kroner i tiltak for syklister.