Prosjekter

Skrevet av: Hans Kringstad

Publisert: 10 september 2015

Lesetid: 2 min

RBK: – La bilen stå!

Kan du gå eller sykle til RBK-Stabæk søndag? I så fall, gjør det!

RBK og Miljøpakken har en felles oppfordring foran toppoppgjøret mot Stabæk søndag: La bilen stå. Gå eller sykle til Lerkendal hvis du kan.

Gåing og sykling er godt for helsa og bra for miljøet. Ved å reise grønt kutter du køene for dem som bor slik at de må kjøre bil , og det blir lettere å parkere for supportere som virkelig trenger bilen. RBK venter fullt hus og trengsel i godværet søndag.

På bildet prøver Kåre Ingebrigtsen, Mike Jensen og Pål Andre Helland å vise samhandling på sykkel. Ting kan gjøres enklere.

Med hjelp fra byplankontoret har Miljøpakken regnet ut hvor mange som bor i grei gå- og sykkelavstand fra Lerkendal stadion. Det er mange! Her er resultatene:

  • 7000 har mindre enn 15 minutter å gå.
  • 14 000 går på under 20 minutter.
  • 34 000 trenger inntil 30 minutter, som er Helsedirektoratets minimumsanbefaling med fysisk aktivitet per dag for et bedre liv.
  • 100 000 trondheimere sykler til RBKs storstue på mindre enn 15 mintter.
  • 125 000 sykler på under 20 minutter.
  • 168 000 – nesten hele byen – ruller til Lerkendal på under halvtimen.

Kart over områdene med 20 minutters gåavstand til Lerkendal

Kart over områder med 20 minutters sykkelavstand til Lerkendal

RBK er i storform og ser gjerne at supporterne rører litt på seg også. Velkommen til toppkamp – gjerne til fots eller på sykkel.

RBK er Norges beste fotballag, ifølge tabellen. Trondheim er best på sykling, ifølge den nasjonale reisevaneundersøkelsen.