Prosjekter

Skrevet av: Hans Kringstad

Publisert: 29 oktober 2020

Lesetid: 2 min

Årets fotgjenger etter sin død

Miljøpakken har kåret Helge Arnold Svedal (87) fra Saupstad til Årets fotgjenger post mortem.

Helge døde i september, kort tid før han skulle få prisen som en overraskelse. Flere hadde foreslått å hedre ham som en vandrende inspirator, ildsjel og humørspreder gjennom mange år.

Alle som kjente Helge Arnold Svedal vet at han ville ha gledet seg stort over en slik tittel, og den var vel fortjent.

Går seg glad
Helge startet Søbstad spadser- og humør club. Årets fotgjenger 2020 kombinerte elegant fysisk aktivitet med humor, og mange ble etter hvert med på klubbens faste gåturer fra Saupstad til blant annet Kattem. Søndager gikk turen alltid til Granåsen for vaffel, sjokolade med krem og prat med venner.

I tillegg til spaserklubbens aktiviteter, la Helge inn en daglig formiddagstur til Bydelskafeen og gjerne en ny runde med gåstavene i nærområdet på ettermiddagen. Han dokumenterte omhyggelig antall skritt og kilometer på Facebook – til motivasjon også for andre.

Derfor en pris
”Hedersmannen Helge har lagt ned vandrerstaven”, skrev Heimdalsbladet da Svedal måtte gi tapt for kreftsykdom 11. september. Vandrepokalen er plassert på Saupstad Bibliotek for å hedre Helge og resten av Søbstad spadser- og humør club. 

Miljøpakken innstiftet prisen i 2016 for å heve statusen til den nest største gruppen reisende. De som går får lite oppmerksomhet. Blant annet ved å bygge fortau og utbedre snarveger forsøker Miljøpakken å legge til rette for fotgjengerne. Det gående folket gjør byen bedre og styrker folkehelsa.

Tidligere vinnere av Årets fotgjenger:

2016: Terje Storvik

2017: Susann Søberg

2018: Joachim Vogt Isaksen

2019: Tove Amdahl

«Vandrepokalen» og en siste hilsen fra venner ved Saupstad bibliotek.