Ut av køen

Hvorfor ikke la bilen stå?

Hver dag foretar vi i Trondheim 523 000 turer. Noen er korte, andre er lengre. Litt over halvparten, 268 000, av turene er med bil.

100 000 av de daglige bilturene i Trondheim er kortere enn 3 km. Hvis vi velger å gå i stedet, tilsvarer det ca 30 minutter med fysisk aktivitet, det samme som Helsedirektoratet anbefaler at vi voksne beveger oss hver dag.

Når vi går eller sykler i stedet for å ta bilen, blir det mindre kø, mindre støv og eksos, og bedre plass på veiene de til som faktisk trenger å kjøre bil.

Her er noen råd til hvordan du kommer deg ut av køen. Og det beste av alt – det er enklere enn du tror!

Gå mer!

Visste du at 40 000 personer i Trondheim kan gå hjemmefra til Torvet på under en halv time? Kanskje er du én av dem!

Dette trenger du:
- Sko du kan gå i
- Valgfritt: musikk på øret

Dette trenger du ikke:
- Fotformsko
- Gul jakke
- Trikot
- Å være i kjempeform

Hva får du:
- Et pusterom i hverdagen
- Bedre helse
- Bedre samvittighet
- Penger til overs

Sykle mer!

Visste du at 140 000 – tre av fire - bruker mindre enn én time til og fra sentrum av Trondheim hvis de sykler? På Sykkelbyen Trondheim finner du mer informasjon om reisetid på sykkel.

Har du elsykkel, får du litt hjelp hvis du har bakker på veien. Gjennom Miljøpakken kan du også prøve elsykkel en uke, helt gratis!

Dette trenger du:
- Sykkel
- Valgfritt: hjelm (vi anbefaler hjelm, men det viktigste er at du sykler)

Dette trenger du ikke:
- Sykkelsko
- Gul jakke
- Trikot
- Å være i kjempeform

Hva får du:
- Et pusterom i hverdagen
- Bedre helse
- Bedre samvittighet
- Penger til overs

Ta bussen!

Stadig flere tar buss i og rundt Trondheim. AtB har gode tips til deg som ønsker å bli én av dem. Skal du reise ofte, lønner det seg å kjøpe t:kort periode, trenger du et klippekort, er det t:kort autoreise du bør ha. Hvis du tar bussen en gang i blant, er Mobillett et godt alternativ. Du kan fortsatt kjøpe enkeltbillett i bussene, men vi oppfordrer alle til å kjøpe billett før de går ombord, for eksempel på de kombinerte buss- og parkeringbillett-automatene.